A SharePoint csoportjogosultságainak módosítása

Az üzleted változatos, a különböző alkalmazottak különböző szerepet játszanak. A SharePoint igényeik is változatosak lesznek. Néhány felhasználónak például képesnek kell lennie a webhely tartalmának feltöltésére vagy módosítására, míg másoknak csak a tartalmat kell megtekinteniük. Előfordulhat, hogy blokkolni kell egy SharePoint webhelyet vagy annak egy részét a nem engedélyezett felhasználóktól. Ahogy a vállalkozás fejlődik, a SharePoint-felhasználók meg fognak változni, néhány tag kilépve, mások csatlakoznak, és néhány új szerephez jutnak. A csoportjogosultságok kezelése egyszerű módja annak, hogy a SharePoint-felhasználóit a vállalkozásához igazítsa.

Helyi engedélyek módosítása

1.

Nyissa meg a "Site Group" oldalt. A SharePoint webhelyen belül minden felhasználó legalább egy csoport tagja. Alapértelmezés szerint a SharePoint rendelkezik a következő csoportokkal, amelyek mindegyike már beállított saját jogosultságokkal: Vendég, Olvasó, Közreműködő, Web Designer és Adminisztrátor. A vendégek csak minimális jogokkal rendelkeznek a tartalom megtekintéséhez. Az olvasók saját webhelyeket hozhatnak létre, de nem módosíthatnak más webhelyeket. A közreműködők hozzáadhatnak, szerkeszthetnek vagy törölhetnek tartalmat, de nem hozhatnak létre új listákat vagy dokumentumkönyvtárakat. A webes tervezők rendelkeznek a Közreműködők jogaival, de módosíthatják az oldaltervezést, és hozzáadhatnak dokumentumlistákat és könyvtárakat. Az adminisztrátorok minden webes tervezőt meg tudnak csinálni, de a felhasználókat is kezelhetik, és magasabb szintű beállításokat állíthatnak be. Webhelye további csoportokat is tartalmazhat. Ezen alapértelmezett vagy egyéni csoportok engedélyeit módosíthatja.

2.

Válassza ki a módosítani kívánt csoportot. Például a Vendégek csoport csoport engedélyeinek szerkesztéséhez kattintson a "Vendégek" gombra.

3.

A webhelycsoport oldaláról válassza ki a "Webhelycsoport-jogosultságok szerkesztése" lehetőséget. Módosítsa a jogokat, kiválaszthatja a csoport számára engedélyezni kívánt jogokat, és törölje a csoporttól való megtagadni kívánt jogokat. Ne feledje, hogy az egyes felhasználók engedélyei ugyanolyan módon kezelhetők.

Felhasználók hozzáadása egy csoporthoz

1.

A Webhelybeállítások oldalon keresse meg a "Felhasználók és jogosultságok" oszlopot, és válassza az "Emberek és csoportok" linket.

2.

A "Csoportok" gombra kattintva léphet az All Groups oldalra, és megtalálhatja azt a csoportot, amelyhez felhasználókat szeretne hozzáadni. Kattintson a csoport nevére.

3.

Az Új menüben kattintson a "Felhasználók hozzáadása" lehetőségre. Keresse meg a hozzáadni kívánt felhasználók nevét. Egy másik lehetőség, hogy egyszerűen beírhatja a Felhasználók / Csoportok szövegmezőbe a felhasználói nevek, a tartománycsoportnevek vagy az e-mail címek listáját, a listában minden egyes elemet egy félig vastagságú.

4.

Az Engedély megadása alatt válassza a "Felhasználók hozzáadása a csoporthoz" lehetőséget. A legördülő menüből válassza ki azt a csoportot, amelyhez hozzá kívánja adni a felhasználókat. Kattintson az "OK" gombra.

Felhasználók eltávolítása egy csoportból

1.

A Webhelybeállítások oldalon keresse meg a "Felhasználók és jogosultságok" oszlopot, és kattintson az "Emberek és csoportok" linkre.

2.

Kattintson a "Csoportok" gombra, hogy az All Groups oldalra lépjen, és keresse meg azt a csoportot, amelyről eltávolítani kívánja a felhasználókat. Kattintson a csoport nevére.

3.

Jelölje be az eltávolítani kívánt felhasználók nevének jelölőnégyzeteit.

4.

A Művelet menüből válassza a "Felhasználók eltávolítása a csoportból" lehetőséget.

 

Hagyjuk Meg Véleményét