Egy iPad tulajdonosának megváltoztatása

Az Apple, az Apple, Inc. tabletta számítógépe megköveteli, hogy a tulajdonosok használják az iTunes alkalmazást az eszköz beállításához és szinkronizálásához. Amikor először aktivál egy iPadet az iTunes alkalmazásban, be kell írnia egy nevet, amelyet az iTunes és több más alkalmazás is használhat az eszköz azonosításához. Az iPad eszközökön lévő felhasználókat bármikor megváltoztathatja az iTunes segítségével.

Az iPad tulajdonjogának megváltoztatása nagyon egyszerű, és az iTunes-fiókok cseréje után az új tulajdonos számára a hatások azonnal megtörténnek. Számos oka van a tulajdonosváltásnak, csak győződjön meg róla, hogy nem mondja le az iPad tulajdonjogát, amíg nem biztos a döntésben.

Az iPad tulajdonosának megváltoztatásának okai

A tulajdonjog megváltoztatása állandó vagy ideiglenes alapon történhet. Az állandó változások megkövetelik a szolgáltatások teljes leállítását és a kapcsolt eszközök lekapcsolását. Ha eladja vagy ajándékozza az eszközt, győződjön meg róla, hogy az iPad frissen indul az új felhasználó számára. Ez magában foglalja az iTunes-fiók leválasztását és a tárolt adatok törlését az eszközön.

Az ideiglenes tulajdonosváltás egy kicsit könnyebb, ha egyszerû kijelentkezik az iTunesból és új felhasználói bejelentkezéssel. Az eszközhöz kapcsolódó összes szolgáltatás azonban továbbra is felszámolásra kerül, kivéve, ha törölte a házirendet vagy az átviteli szolgáltatást egy új eszközre.

Végül a tulajdonváltás folyamata egyszerű, és nagyon kevés időre van szükség. Jellemzően a leginkább időigényes szempont a szolgáltatás törlése vagy átvitele mobil szolgáltatón keresztül.

Kapcsolja ki a szinkronizálást és törölje a személyes adatokat

Mielőtt kiveszi az iPad-et, távolítsa el a szinkronizálásokat bármely csatlakoztatott eszközről. A telefon, a számítógép és az összes nézet potenciálisan szinkronizálva van az eszközzel. Egyszerűen szüntesse meg az egyes eszközöket, hogy eltávolítsa azokat.

Ezután törölnie kell személyes adatait. Ne törölje kézzel manuálisan, mert még mindig bejelentkezett a felhőjébe. A törlés eltávolítja az információt a felhőből, majd más eszközökből.

Először jelentkezzen ki az iCloud és az iTunes fiókokból. Egyszerűen kattintson a Beállítások elemre, majd jelentkezzen ki, hogy szigorúan eltávolítsa a felhő kapcsolatát az iPad-en. Sok felhasználó megáll ezen a ponton és átadja a tulajdonjogát. Egy további lépést kell tennie, és törölnie kell az összes adatot az iPad-en.

Visszatérés a beállításokhoz, kattintson az Általános gombra , majd a Visszaállítás . A teljes tartalom törlése és a beállítások törlése az iPad teljes eltávolításához az új felhasználó számára.

Szolgáltatás átvitele

Ekkor az iPad egy új felhasználó számára olvasható. Egyszerűen bejelentkezhetnek az iTunes-fiókjába az induláshoz. Az egyetlen bal oldali elem az iPad új tulajdonosra történő átviteléhez használt szolgáltatás .

Ha csak az iPad-et használta WIFI-n és soha nem csatlakozott a szolgáltatáshoz, további lépésekre nincs szükség. Ha az iPad SIM-kártyán keresztül csatlakozik a szolgáltatáshoz, vegye ki a kártyát, és lépjen kapcsolatba a szolgáltatóval a szolgáltatás cseréjéről. A gemkapocs végének behelyezése a SIM-tálcával szomszédos pinhole-ba eltávolítja a kártyát. A kártyát az új iPad-be helyezheti, hogy egyszerűen átmásolja a meglévő szolgáltatást egy új eszközre.

A SIM-kártya nélküli szolgáltatáshoz csatlakoztatott iPad telefonhívást igényel a szolgáltató számára, hogy a szolgáltatást vagy a szolgáltatást az új tulajdonoshoz kapcsolja. A folyamat változik a szolgáltatótól, de az ügyfélszolgálati hívás általában megoldja a változást.

Egy másik lehetőség az, hogy közvetlenül látogassa meg a szolgáltatóját. Az üzleten belüli látogatások biztosítják, hogy a szolgáltatás törlése vagy átadása a folyamat telefonos kezelése nélkül történjen.

 

Hagyjuk Meg Véleményét