Az engedélyek módosítása a Windows rendszerben

Ha új alkalmazottat ad hozzá a hálózathoz, a hálózati rendszergazda létrehoz egy felhasználói fiókot, és egy vagy több csoporthoz rendel egy alkalmazottat, hogy megkönnyítse a fájlok csoporton belüli megosztását. Amikor egy alkalmazott megosztja a fájlokat, kiválaszthatja az egyes felhasználókat vagy a felhasználók csoportját, és csak olvasható vagy olvasható hozzáférést rendelhet hozzá. A fájlok és mappák ugyanazokat az engedélyeket öröklik meg, mint a szülőmappák. A nagyobb ellenőrzés érdekében a felhasználó megoszthatja a fájlokat, és öt szabványos jogosultságot rendelhet hozzá minden felhasználóhoz vagy csoporthoz. A fejlett felhasználók 13 jogosultságot rendelhetnek, és módosíthatják, hogy az engedélyek hogyan kerülnek át a szülő mappákból.

Standard engedélyek

1.

Indítsa el a File Explorer programot, és keresse meg azt a mappát, amely tartalmazza a jogosultságaik módosítását igénylő mappát vagy fájlokat.

2.

Kattintson jobb gombbal egy mappára vagy fájlra, és válassza a "Tulajdonságok" lehetőséget. Kattintson a "Biztonság" fülre.

3.

A "Szerkesztés ..." gombra kattintva megadhatja vagy megtagadhatja az öt szabványos jogosultságot minden olyan csoporthoz vagy felhasználóhoz, amely hozzáfér a fájlhoz: Teljes vezérlés; Módosít; Olvasás és végrehajtás; Olvas; és írj. Kattintson az ablak tetején lévő mezőbe a felhasználó vagy a csoport nevére, majd az öt engedély megadásához kattintson az "Engedélyezés" vagy a "Megtagadás" mezőre.

4.

Kattintson a "Hozzáadás ..." gombra a nem felsorolt ​​csoport vagy felhasználó hozzáadásához. Jelölje ki a csoport vagy felhasználónevet, majd jelölje be az "Engedélyezés" vagy a "Megtagadás" mezőt az új csoport vagy felhasználó megfelelő biztonságának megállapításához.

5.

A felső ablakban jelölje ki a csoportot vagy a felhasználót, és kattintson az "Eltávolítás" gombra, hogy visszavonja az adott csoporthoz vagy felhasználóhoz tartozó összes engedélyt a fájl vagy mappa számára.

6.

Kattintson az "OK" gombra a módosítások mentéséhez, vagy a "Mégse" gombra a mentés nélkül való kilépéshez.

Speciális engedélyek

1.

Kattintson a "Speciális" gombra a Biztonság lapon, hogy speciális jogosultságokat rendeljen, vagy módosítsa az engedélyt. Az Advanced Security Settings (Speciális biztonsági beállítások) ablakban kattintson az "Engedélyek módosítása" lehetőségre.

2.

A jogosultsági bejegyzések listájából válassza ki a felhasználót vagy csoportot. Válassza a "Szerkesztés ..." lehetőséget a 13 jogosultsági szint megadásához vagy megtagadásához: Teljes vezérlés; Traverse Folder / Execute fájl; Mappa / adatok listázása; Attribútumok olvasása; Bővített attribútumok olvasása; Fájlok / írási adatok létrehozása; Mappa / adat létrehozása; Attribútumok írása; Bővített attribútumok írása; Töröl; Engedélyek olvasása; Engedélyek módosítása; Tulajdonba vétele. A módosítások mentéséhez kattintson az "OK" gombra.

3.

Ha nem tudja megváltoztatni a fájl vagy mappa 13 jogosultsági szintjét, mert mindegyikük örökölt a szülőmappából, kattintson a jelölőnégyzet bejelölésére a "Az örökölt jogosultságok beillesztése az objektum szülőjéből" mezőbe. Válassza ki a "Hozzáadás" vagy az "Eltávolítás" opciót, hogy az öröklött jogosultságokat hozzárendelje ehhez a fájlhoz vagy mappához, vagy válassza az "Eltávolítás" lehetőséget az összes öröklött engedély eltávolításához. A "Szerkesztés ..." gombra kattintva módosíthatja a kiválasztott felhasználó és a fájl vagy mappa engedélyeit. Kattintson az "OK" gombra a módosítások mentéséhez, vagy "Mégse", hogy visszavonja azokat.

4.

Kattintson a "Hozzáadás ..." gombra, és jelöljön ki egy új felhasználót vagy csoportot, hogy engedélyeket adjon hozzá a fájlhoz vagy a mappához. Fogadja el az alapértelmezett engedélyeket, amelyeket a felhasználó örököl a szülőtől, vagy külön engedélyeket rendel, ha nem jelölte be az öröklési mezőt. Kattintson az "OK" gombra a módosítások mentéséhez, vagy a "Mégse" gombra, hogy figyelmen kívül hagyja azokat.

5.

Jelöljön ki egy csoportot vagy felhasználót az engedélyek bejegyzéseiben, és kattintson az "Eltávolítás" gombra az adott csoport vagy felhasználó összes engedélyének eltávolításához. Kattintson az "Eltávolítás" gombra, ha új felhasználót adott hozzá, és eldönti, hogy hozzárendel egy olyan engedélyt, amelyet nem szeretne hozzáadni a felhasználóhoz, mert a Mégse gomb csak az engedélyek hozzárendelését érinti, és nem fogja törölni a hozzáadási műveletet. felhasználónak a listára.

6.

Kattintson a "Hatékony engedélyek" fülre, és jelöljön ki egy olyan csoportot vagy felhasználót, akinek az engedélyeit módosította. Tekintse át az eredményeket, amelyek a felhasználónak a módosítások és a Windows biztonsági beállításai alapján lesznek megadva.

7.

Az utolsó engedély megadásához kattintson az "OK" gombra.

figyelmeztetések

  • Csak a fejlett felhasználóknak kell manuálisan módosítaniuk a fájlengedélyeket, különösen azokat, amelyek örököltek. Ha helytelenül módosítja az engedélyeket, ellentétben állhatnak más biztonsági beállításokkal.
  • Az ebben a cikkben található utasítások az új technológiai fájlrendszert használó Windows alapú számítógépeken lévő adathordozókra vonatkoznak. Az NTFS-re alkalmas Windows verziók közé tartozik a Windows NT 3.1, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows Server 2000, Windows Server 2003, Windows Server 2008 és Windows Server 2012. Ezek az utasítások nem vonatkoznak a egy másik fájlrendszer, például a fájlelosztási táblázat fájlrendszerrel formázott memóriakártya.
 

Hagyjuk Meg Véleményét