Ha módosítom a követési kódot, elveszítem a régi adatokat a Google Analytics segítségével?

A Google Analytics követőkódok kapcsolódnak az adott Analytics-fiókhoz, amelyen tárolják őket. Ez problémát okoz, ha azt tervezi, hogy a statisztikákat egy új Analytics-fiókra kívánja áthelyezni a webhely tulajdonjogának áthelyezése vagy egy új Google-fiókba való áthelyezés céljából. Van azonban néhány módja annak, hogy a Google Analytics korábbi adatait megőrizze.

A követőkód megváltoztatásának okai

Lehet, hogy módosíthatja a követőkódot, ha a webhely tulajdonjogát egy másik személyre ruházza át, így az új tulajdonos lépést tarthat a webhely forgalmával. Vagy módosíthatja azt, ha új Google-fiókot hoz létre az egyéb fiókok konszolidálásához, és az összes adatot egy fiók alatt kívánja megtartani.

Analytics adatvesztés

Az Analytics adatok nem fognak eltűnni, ha eltávolítja a követőkódot a webhelyéről; az új követőkód azonban nem fér hozzá a régi adatokhoz. Ez azt jelenti, hogy az új Google Analytics-fiók nem fogja megtekinteni a statisztikákat az új követőkód felvétele előtt.

Az adatok exportálása

Ha azt tervezi, hogy bezárja a Google Analytics-fiókot egy újra való költözéshez, a történelmi adatokat exportálhatja a nyilvántartások megtartásához. Ehhez válassza ki a dátumtartományt a műszerfalon, majd kattintson az "Exportálás" gombra. Válassza ki az exportálni kívánt fájltípust - PDF vagy XML -, majd kattintson az "Exportálás" gombra az adatok letöltéséhez.

Adatok online megőrzése

A régi adatok online maradnak a régi Analytics-fiókban - amíg a fiókot nem törli. Ha a fiók aktív marad, végtelen ideig hozzáférhet a régi adatokhoz.

 

Hagyjuk Meg Véleményét